VIBLA sætter en ære i at det er nemt og ligetil at bestille din opgave på vores web.

Selvom det er let at købe og bestille tryksager med Vibla Aps, er det fortsat vigtigt at de filer, som der trykkes efter er af  højeste kvalitet. Vi har derfor udarbejdet, lad os kalde det en guide, som giver dig tips og ideer til bedre resultater.

Vi håber den kan være til hjælp og ellers så skal du endelig kontakte os.

Checkliste når du leverer færdige PDF filer

Husk at anvendte skrifter skal være embedded, eller outlinet hvis du arbejder i f.eks. InDesign. Når du vælger skrifter så vælg en skrift som er let at læse i forhold til resten af dit design.

► Lav dit dokument i samme format som du skal have produceret. Vil du gerne have lavet et A5 løsblad lavet om til et A4 løsblad så kan det også lade sig gøre. Bare skriv det i bemærkninger.

► Vær opmærksom på margener. Mange der ikke er vant til at arbejde med grafisk produktion får lavet for smalle margener. Det er ikke pænt.

► Billeder, farver m.v. skal være i CMYK. Hvis ikke dette er tilfældet, vil vi konvertere billederne efter den ICC profil der matcher vores produktionsapparatet. Vi tager ikke ansvar for farvemæssige udsving!

► Når du laver din PDF skal du levere PDF’en som enkeltsidet i en samlet PDF. Dog omslag som opslag. Husk ryg på omslag. Du skal også levere din folder som opslag.

Husk beskæring

Har du i dit layout billeder, tegninger, bokse eller andet der skal gå til kant er det meget vigtigt at designet trækkes udover formatet, så der ikke kommer hvide streger når din tryksag renskæres. Vi anbefaler min. 3 mm udover kanten!

På flere af de skabeloner, som er i Vibla Aps er beskæring eller bleed markeret i skabelonen!

Farve specifikationer

Dit digitalkamera tager altid billederne i RGB. Din skærm viser billederne i RGB og alt hvad du ser på nettet er derfor tilpasset dette - meeen når du skal trykke, så skal alle farver konverteres til CMYK.

Det nemmeste er at man konverterer når man genererer sin PDF fil.

I Vibla Aps kan du også arbejde med Pantone farver, som hellere ikke kan gengives 100% i hverken RGB eller CMYK. Det du arbejder med på skærmen er altså ikke "rigtigt", men fordi Pantonefarven er éntydig, så får du altid det rette tryk. Vibla Aps kan håndtere både RGB, CMYK og Pantonefarver.

Hvis de filer vi modtager ikke er i CMYK, så vil vi konvertere dem efter enten ISO-12647-2 standarden eller Fogra39.

Opløsning

► Alle billeder bør være 300 dpi. men skal opgaven digitalprintes kan 200 dpi gøre det.

► Rastererede tekst eller logoer bør være på 1200 dpi.

Scroll to Top